Posts die niet in een andere categorie passen

De MediaMarkt BTW-actie

Door Strykeforce op woensdag 24 januari 2018 20:59 - Reacties (41)
Categorie: Algemeen, Views: 16.209

Bijna een jaar geleden leek het mij een leuk experiment om te kijken wat de prijsverschillen van de MediaMarkt voor, tijdens en na de btw dagen zijn. Dit idee kwam echter zo'n 2 uur vooraf aan het offline gaan van de website waardoor ik niet heel veel tijd had om iets in elkaar te knutselen om alles te scrapen en in een goed formaat op te slaan voor latere analyse.

Dit is in de korte tijd gelukt, echter door een stukje onbetrouwbaarheid en een "niet heel erg handig opgeslagen" data is het echter niet gelukt om een echt goede analyse te maken van de producten en hun prijzen voor, tijdens en na de actie. Echter ben ik niet stil blijven zitten en is er flink gewerkt aan een scraping-platform waar nu een klein stukje van kan worden gebruikt om inzicht te geven in de prijzen van MediaMarkt.

Op https://deal-break.com/btw, (let op: er wordt geen gebruik gemaakt van referal/affiliate codes, dit is puur als experiment om te kijken of er animo voor is) is het mogelijk om te checken of de deal die je (straks) krijgt tijdens de actie ook echt wel een goede deal is als je kijkt naar wat het product als laagste prijs heeft gehad.

Een greep uit een aantal producten die op dit moment (flink) gestegen zijn ten opzichte van de laagste prijs gevonden voor het product (percentages zijn op basis van prijs gevonden op (24-01), dit kan veranderen!):Het is natuurlijk ook niet zo heel gek dat dit gebeurd, de MediaMarkt concureert met specifieke bedrijven en probeert simpelweg zo veel mogelijk marge te maken op producten. Zo overleef en groei je simpelweg als bedrijf.

Deze website is niet bedoeld om de MediaMarkt te bashen en te roepen "dat ze niet echt korting geven", maar om inzicht te geven in hoe groot de verschillen soms kunnen zijn bij bepaalde producten en het is simpelweg gewoon leuk om te maken en te kijken wat ik met de data kan doen 8-).

Ik hoop in een vervolg op deze blog nog meer inzicht te geven in de prijs ontwikkelingen rondom de BTW-actie en misschien ook later dit jaar tijdens de Black Friday deals, indien er interesse naar is natuurlijk ;). Er is nog een hoop data beschikbaar (dagelijkse prijzen), veel meer dan nu wordt ontsloten op de website.

En als je de website bezoekt, laat dan beneden wat feedback achter, of laat weten wat je zelf hebt ontdekt met de actie :).

En nu?

Door Strykeforce op zaterdag 2 juli 2016 22:53 - Reacties (2)
Categorie: Algemeen, Views: 1.316

Je kent het misschien wel, men begint hier vol goede moed een blog, vervolgens worden er een paar blogs uit de grond gestampt, ineens zijn de ideeën op en verdwijnt de blog net zo snel als dat er weer een nieuwe wordt gestart door iemand anders.

In andere woorden: welkom terug bij mijn blog ;) it's been a while!

Mijn laatste post stamt alweer uit 4 november 2014 en bij het zien van het jaartal 2014 was het toch even slikken, ik had namelijk het idee dat mijn laatste blog uit 2015 stamt maar nee dus. Ik denk nu dus bijna 2 jaar lang na over wat ik zal gaan schrijven. Niet dat ik er veel tijd voor heb gehad overigens want in de tussentijd ben ik getrouwd met mijn vriendin en hebben we een huis gekocht, genoeg te doen gehad!

Daarnaast ben ik tijdens de verhuizing van baan veranderd, twee dingen die perfect samen gaan (not). Overigens was dit mijn eigen beslissing want als Software Engineer liggen de banen toch voor het oprapen, daarnaast liep mijn huidige contract af en verveelde ik mijzelf nogal, first world problems enzo. Later misschien nog wel wat meer hierover.

Goed, om tl;dr situaties te voorkomen rond ik het voor nu even hier af. En nu, vraag je je misschien af? Zie dit als een aankondiging van het weer gaan bloggen ook al zat je daar totaal niet op te wachten waarschijnlijk. Één ding is tenminste wel zeker: het zal niet meer over Virtual Reality gaan zoals eerst. Ik was het meest tevreden met mijn vorige blog en zal dan ook proberen meer te gaan delen op een leuke manier.

Yes, ik heb weer een blog gemaakt :o

Het is eindelijk voorbij

Door Strykeforce op zaterdag 8 november 2014 21:10 - Reacties (19)
Categorieën: Algemeen, Opinie, Virtual Reality, Views: 8.791

Het is 12 uur, zoals afgesproken gaat de deurbel en daar staat hij. Ik had niet verwacht dat hij hier interesse in zou hebben maar ik weet ook niet wie ik anders eigenlijk had verwacht. We groeten elkaar en ik nodig hem uit om binnen te komen, "Kom maar mee naar boven, dan kan je zien dat ie werkt" zeg ik. Ik zet de bril aan en start de demo scene, "hier, zet hem maar even op dan kan je zien dat ie naar behoren werkt". Na de werking gecontroleerd te hebben stel ik voor om de bril in te pakken zodat hij hem mee kan nemen. Uiteindelijk duurde het gehele proces 10 minuten en ben ik eindelijk verlost. M'n Oculus Rift DK2 is weg, verkocht, zelfs met een beetje winst. Naast de winst is de teleurstelling het enige wat ik er aan over zal houden.

Misschien is bovenstaande een beetje dramatisch uitgeschreven, maar om eerlijk te zijn is het ook gewoon een drama. Als enthousiaste techneut is het soms lastig om eerlijk met jezelf te zijn dat je iets echt super interessant vind maar keer op keer tijd te kort komt om er echt mee aan te slag te gaan. Naar mijn mening bestaat dat concept van "tijd tekort komen" helemaal niet, het is meestal een smoesje dat je aan jezelf geeft (myself included). Het gaat eerder om prioriteit dan tijd, want stel dat ik per dag een uur extra zou hebben dan zou ik eerder een uur langer bezig zijn met een game/tv serie/film/youtube of voor de zoveelste keer weer proberen te beslissen welke monitor ik toch wil bestellen (om vervolgens te beslissen dat ik beter even kan wachten). "Die DK2 daar doe ik dit weekend of misschien morgen wel weer iets mee, nu even niet" denk ik dan vaak.

De DK2 is voor mij dan ook een erg goed voorbeeld van prioriteiten stellen. Laat ik voorop even duidelijk maken dat er niks mis is met de bril zelf, het is een geweldig stukje techniek, virtual reality is super interessante technologie waarvan ik zeker weet dat dit over ongeveer 5 jaar voor echte doorbraken kan gaan zorgen. Mijn hart ging sneller kloppen toen ik zag dat de pre-order pagina live stond, 490 dollar later was ik één van de vroege vogels die het apparaat besteld had. Ik kon een week lang niet goed slapen van de ideeen die door m'n hoofd vlogen en dan is het moment eindelijk daar, je pakt het ding uit als een kleine jongen met sinterklaas, zet hem op je hoofd en denkt; eindelijk! Hier heb ik 5 maanden op gewacht!

Een paar weken later begint het: ik start m'n PC op en het eerste wat ik doe is de Rift uit zetten om het beeldscherm te sparen. "Ik heb nu even geen zin, wil even World of Warcraft/Splintercell/Call of Duty/etc spelen". Morgen is er weer een dag; "vandaag even programmeerwerk verrichten voor dat project om m'n financiën zelf beter in de gaten te houden". Zo gaat het nog wel even door, af en toe zet ik het ding nog wel even op mijn hoofd of start ik de Unreal Engine nog even op om vervolgens na een uur te concluderen dat ik toch liever nog even m'n uurtjes deze avond besteed aan het spelen van een game of iets anders.

Na een paar maanden zo door te gaan begin ik mezelf te storen aan het feit dat de Rift er nog steeds ligt, de hele studeerkamer ruikt naar de geur van de bril en ik moet toch echt eerlijk tegen mezelf zijn: het is een leuk stukje technologie maar er is ten eerste weinig content om te consumeren, ten tweede is deze versie nog verre van goed (laat staan perfect), ten derde wordt ik telkens half ziek en misselijk na een half uur het ding op te hebben en ten vierde kan ik er zelf maar geen prioriteit aan geven om er iets voor te ontwikkelen.

De techneut in mij blijft roepen: "Maar het is echt geweldig dat dit ding bestaat!". De realist in mij laat ik de laatste paar weken ook eindelijk aan het woord: "verkoop het ding nou maar want je heb er de afgelopen maanden bijna niks mee gedaan en dat zal echt niet veranderen in de komende maanden". Na lang worstelen is het 12 uur op een zaterdag en de deurbel gaat...

It's happening!!

Door Strykeforce op dinsdag 29 juli 2014 08:30 - Reacties (3)
Categorieën: Algemeen, Virtual Reality, Views: 5.746

http://i.imgur.com/A1fINeJ.gif

Het is alweer een (lange) tijd geleden dat ik mijn laatste log heb gepost. De laatste tijd ben ik nog steeds bezig geweest met de Unreal Engine 4 (UE4) maar dit zijn niet log waardige zaken geweest. Ook heb ik mezelf weer voor zo'n 3 maanden bij WoW ingeschreven aangezien ik toch nog even de Mists of Pandaria content wou meemaken voordat de nieuwe uitbreiding uit komt.

Echter zal ik binnenkort weer meer gaan posten want mijn DK2 komt morgen middag aan! Na meer dan 3 maanden wachten is het eindelijk zo ver!

Stay tuned, it's happening!

Even voorstellen

Door Strykeforce op vrijdag 11 april 2014 18:31 - Reacties (8)
Categorie: Algemeen, Views: 3.424

Hallo allemaal, via deze eerste post op mijn blog wil ik mezelf even voorstellen aan iedere (potentiële) lezer.

Ik hoop door middel van deze blog het "tweak" gehalte bij de tweakblogs nog verder omhoog te halen door het ook echt over technologie te hebben en niet in te gaan op de populaire hot-topics en andere ongerelateerde zaken. Of Wilders ergens minder van wil en wat ik daar van vind of een random mindfart zal je hier niet vinden!

Zelf ben ik een jonge software engineer met passie voor het vak en alles er omheen. Niet alleen het programmeren vind ik leuk om te doen maar ook het praten over techniek, kennis overdragen en de nieuwe ontwikkelingen bijhouden. Verder ben ik iemand die het ook fijn vind om soms even geen beeldscherm voor zijn neus te hebben, daarom beoefen ik ook verschillende sporten zodat ik toch de nodige afwisselingen heb.

Ik heb het idee dat Virtual Reality (VR) een vaak terugkomend onderwerp zal zijn in mijn blog. Ik ben namelijk de trotse bezitter van een bonnetje waarop staat dat ik een Development Kit 2 (DK2) heb gekocht. Vooraf volgde ik enigszins de ontwikkelingen en nu ik de aanschaf heb gedaan ben ik niet meer te stoppen op het gebied van VR, ik moet en zal alles omtrent het onderwerp lezen en kijken!

Verder ben ik ook van plan om met mijn DK2 iedereen die ik ken kennis te laten maken met de wereld van VR. Ook ben ik van plan om kleine en misschien ook grote experimenten en demo's te maken samen met anderen die ik de laatste tijd helemaal dood heb gegooid met mijn "geloof" in VR O-) .

Feedback en tips zijn altijd welkom. zolang het maar constructief blijft! Tot ziens in de volgende blog!