Alles omtrent games natuurlijk!

De Steam Summer Sale is weer bijna ten einde

Door Strykeforce op zondag 3 juli 2016 11:59 - Reacties (12)
Categorie: Gaming, Views: 4.790

De steam summer sale van 2016 is weer bijna voorbij, men heeft weer genoeg games gekocht om de komkommer tijd in de zomer door te komen, waarbij sommigen een hele library van games aanschaffen die ze "ooit nog wel eens" weer opnieuw willen spelen maar daar nooit aan toe komen. Ik zelf was hier bij de eerste sale (ok, ok, ook de tweede) schuldig aan, maar tegenwoordig is het strikt games die ik ook echt nu wil spelen! Geen prince of persia of complete valve collection's meer voor mij!

Dit jaar passen de aanwinsten ook weer mooi op een A4'tje, 4 games in totaal met elk een korte mini review voor degene die nog wat games last minute willen kopen:


http://i.imgur.com/eAYAgQ9.png
Crypt of the NecroDancer - € 3,74
Als je een beetje van Rogue-like en Rythm games houdt dan is Crypt of the NecroDancer een zeer goede toevoeging aan je library en dat zeker voor de prijs! Alle bewegingen en acties zitten vast aan het ritme van de huidige song, wat natuurlijk steeds sneller wordt. Elke type enemy heeft een bepaald patroon die je dient uit te vogelen om verder te komen. Een goed bedacht upgrade systeem houd de game interessant waarbij je constant het idee hebt vooruit te komen ondanks de vele deaths van een Rogue-like game.


Enter the Gungeon - € 11,99
Ook een Rogue-like game maar dan met wapens, veul wapens! Ondanks de cartoony stijl komt de game cinematisch over en is het allemaal zeer goed geanimeerd, Ik merk wel dat de learning curve hier vele malen hoger is dan bovenstaande game maar ondanks dat kan ik ik mezelf prima vermaken. Zeker een aanrader als je meer van de actie games bent en gecharmeerd bent van de pixel art stijl.


Stardew Valley - € 11,19
Een wat meer vredelievendere game, na het spelen van de bovenstaande twee games is deze wel heeeeeeel erg traag, maar dat maakt de game niet minder leuk. Stardew Valley is de 2d versie van Harvest Moon (een game die ik nooit heb gespeeld) waarbij je een eigen boerderij opbouwt, relaties met de dorpbewoners opbouwt, quests uitvoert en nog veel meer. Een prima game om gewoon ontspannen mee bezig te zijn dus.


Trackmania Stadium - € 4,99
Op de 1 of andere manier kreeg ik Trackmania Nations Forever in mijn Queue te zien waarbij mijn nostalgische hart sneller ging kloppen. De game uit 2008 waarin ik vele uren heb gestoken om de perfecte bochten aan te snijden en online de leaderboards te veroveren (nooit gelukt maar dat is een ander verhaal). Trackmania Stadium is een wat nieuwere versie voor 5 euro en om het kort te houden: Hou je van een ongecompliceerde online over the top racer dan is dit je game! En ja ik heb de game ook nu gespeeld (5 uur op de teller op dit moment) dus geen game die ik "ooit wel eens" weer ga spelen. ;)


Nu is mijn vraag natuurlijk: wat zijn jullie aankopen deze sale en zit je nog te twijfelen over een aantal games op je wishlist? Ik ben in ieder geval wel weer even zoet met deze 4 titels. :Y)